Cleveland High School Link to Home Page
« April 2014 »
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

 

About Our School

Cleveland High School is an Option School, which means any interested student in grades 9-12 can apply. We are a Science, Technology, Engineering, & Mathematics (STEM) program, with a focus on project-based learning and 1:1 technology. 

Science, Technology, Engineering & Math (S.T.E.M.)
To find out more about our S.T.E.M. program, please go here

Two Academies

Cleveland High School is now home to two STEM academies.  These academies personalize the learning experience for students by creating teams of teachers who share students, and offer them choices in STEM content.
  • School of Life Sciences (SOLS), focuses on the life sciences, including biology and biochemistry, as well as global health issues.
  • School of Engineering & Design (SOED), focuses on the physical sciences and technology. This academy will feature a computer game design program and a pre-engineering program that will expose students to leading edge technologies in robotics, aeronautics, rocket design, and alternative energy.
Our Vision for a Shared Campus

Students in each academy will take most of their core-content classes within their own academy. Classes for SOLS and SOED academies will largely be housed in separate buildings. Students in the two academies will come together for elective classes, such as art, world languages, music, and Physical Education; for sports and extracurricular activities. All students will use the Cleveland gym, cafeteria and the commons.

Bell Schedule [Download as a .pdf]

First Day of School
7:50 – 8:10                     Advisory            20 min
8:15 – 8:55                     Assembly          40 min
9:00 – 9:30                     Period 1             30 min
9:35 – 10:05                   Period 2             30 min
10:10 – 10:40                 Period 3             30 min
10:45 – 11:15                 Period 4             30 min
11:20 – 12:00                 LUNCH             40 min
12:05 – 12:35                 Period 5             30 min
12:40 – 1:10                   Period 6             30 min
1:15 – 1:45                     Period 7             30 min

Monday Schedule – Anchor Day
7:50 – 8:30                     Period 1             40 min
8:35 – 9:15                     Period 2             40 min
9:20 – 10:00                   Period 3             40 min
10:05 – 10:45                 Period 4             40 min
10:50 – 11:20                 LUNCH             30 min
11:25 – 12:05                 Period 5             40 min
12:10 – 12:50                 Period 6             40 min
12:55 – 1:35                   Period 7             40 min
1:40 – 2:20                     Period 8             40 min
 
A/B Schedule                 A DAY            B DAY             
7:50 – 9:10                     Period 1            Period 2        80 min                         
9:14 – 10:34                   Period 3            Period 4        80 min
10:38 – 11:08                  SOED LUNCH   / SoLS ADVISORY      30/20 min
11:12 – 11:32                  SOED ADVISORY / SoLS LUNCH        20/30 min
11:36 – 12:56                 Period 5            Period 6         80 min
1:00 – 2:20                     Period 7            Period 8         80 min
 
1hr Early Release            A DAY             B DAY             
7:50 – 8:50                     Period 1             Period 2            60 min
8:55 – 9:55                     Period 3             Period 4            60 min
10:00 – 11:00                  Period 5             Period 6           60 min
11:05 – 11:40                  SOED LUNCH   SoLS ADVISORY        35 min
11:45 – 12:20                  SoLS LUNCH     SOED ADVISORY      35 min 
12:25 – 1:20                   Period 7             Period 8            55 min

Dates: November 27      December 20
 

2hr Early Dismissal (District)                   
7:50 – 8:15                     Period 1             25 min
8:20 – 8:45                     Period 2             25 min
8:50 – 9:15                     Period 3             25 min
9:20 – 9:45                     Period 4             25 min
9:50 – 10:15                   Period 5             25 min
10:20 – 10:45                 Period 6             25 min
10:50 – 11:20                 LUNCH             30 min
11:25 – 11:50                 Period 7             25 min
11:55 – 12:20                 Period 8             25 min

Dates:
 September 25      January 15         June 4
October 30         March 26

PM Assembly       A DAY             B DAY                  
7:50 – 9:05         Period 1             Period 2             75 min
9:10 – 10:25       Period 3             Period 4             75 min
10:30 – 11:00      LUNCH                                       30 min
11:05 – 12:20      Period 5            Period 6             75 min
12:25 – 1:40       Period 7             Period 8             75 min
1:45 – 2:20         ASSEMBLY                                 35 min
 

Contact Us

5511 15th Ave S
Seattle, WA 98108

Main: 
(206) 252-7800
Attendance:
(206) 252-7804

Principals:
George Breland
email | bio
Marjorie Milligan - SoLS 
email | bio
Eddie Reed - SoED
email | bio

Additional Resources

Directions & Map
Continuous School Improvement Plan
School History
School Report 2009/2010
School Snapshot
Technology Plan
Technology Use Policies

Testing and Survey Data Summaries

Bell Schedule

Start Time: 7:50 am
End Time:   2:20 pm

Last Updated: August 29, 2013

©2012 Seattle Public Schools

   
Site powered by SchoolFusion.com © 2014 - Educational website content management